Sonntag, 12. April 2015

Crunchy Muesli

Maak heel eenvoudig je eigen crunchy muesli. Super lekker als ontbijt met yoghurt en wat fruit.
Zie hieronder voor het recept! 




Wat heb je nodig:
- 200g grove basismuesli
- 1 handvol gehakte noten naar keuze
- ca. 40g suiker.

Meng alle ingrediënten in een koekenpan en zet op het vuur. Roer continue goed om, zodat er niets aanbrand. De suiker karamelliseerd en mengt vanzelf met de muesli en de noten.
Laat de suiker compleet smelten, maar laat het geheel niet te bruin worden.
Zodra het naar een paar minuten klaar is, stort je de hete massa in een kom of een met bakpapier bekleed bakplaat en laat je het afkoelen. Grotere, aan mekaar hangende, stukken kun je later makkelijk met een lepel uit elkaar breken. 

(English version see below)

Make your own crunchy muesli, it's very easy! Tastes great as breakfast with yoghurt and fruit.
You need:
- 200g of basic musli
- 1 handful of crunched nuts
- about 40g of sugar
Mix all the ingredients and heat up in a pan. Keep stirring while heating the mixture, so nothing can scorch on the bottom of the pan. The sugar caramelises and mixes with the muesli and the nuts. Let the sugar melt completely and take care that the mix is not getting too brown. As soon as it's ready after a few minutes, put the mix in a bowl or on a baking tray with baking  paper and let it cool completely. Bigger pieces can be made smaller by using a spoon.
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen