Dienstag, 26. Mai 2015

Hoezo wecken? - Warum wecken?

Je vraagt je misschien af hoezo je tegenwoordig zou moeten beginnen met wecken, een techniek, die heel ouderwets lijkt.
Lees dit artikel en kom meer te weten over wecken. 
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Du hast dich schon mal gefragt, warum du jetzt anfangen solltest zu lernen wie man Lebensmittel einweckt? Mit einer Technik, die so altmodisch klingt?
Lies diesen Artikel und erfahre mehr übers wecken. 



Hoezo wecken?


Wecken was decennialang, sinds het patent in 1892 werd aangevraagd, de handigste manier om de eigen oogst of andere levensmiddelen houdbaar te maken.

Vrieskisten waren nog niet uitgevonden en alles direct opeten was meestal ook geen optie. Je at met de seizoenen mee en als je in de winter fruit en groente wou eten, dan moest het van tevoren geconserveerd werden.

Tegenwoordig is wecken uit de mode geraakt, ook omdat je tijdsbesparend alles bij de supermarkt om de hoek kunt kopen. Dat is ontzettend handig, maar je verliest vrij snel het overzicht van wat je eigenlijk precies eet.
Als je één keer weet hoe wecken werkt en je vertrouwd bent met de techniek, dan kun je het aanpassen aan je eigen voorkeuren, precies zoals je het zelf het lekkerste vind.
Het handige van wecken is dat je kunt koken als je zin en tijd hebt, om als je dit niet hebt, toch altijd iets zelfgemaakts in huis te hebben.

Op deze Blog ga ik het houdbaar maken van levensmiddelen een moderne touch geven.
Het gaat er niet meer om, om kilos wortelen of boontjes te wecken, maar het lekkere pastasaus recept van je vriendin, de ratatouille van je moeder of een appelmoes zonder suiker.
Allemaal recepten, waarvan  je goed in een keer een grote hoeveelheid kunt maken, een deel om direct op te eten en de rest te wecken.
Wecken is ook een handig alternatief voor het invriezen. Je hoeft levensmiddelen niet eerst te laten ontdooien, maar kunt ze direct gebruiken. Dit is handig, als je bijvoorbeeld 's ochtends nog niet weet wat je 's avonds wilt gaan eten of je spontaan bezoek over de vloer krijgt.
Het gaat er niet om alleen nog maar geweckte levensmiddelen te eten, maar een uitgebalanceerd voedingspatroon na te streven, waarbij jij je weer ietsjes bewuster van wordt wat je eet.
 

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Warum wecken?

Wecken war jahrzehntelang, seit der Patentierung der Technik im Jahre1892, das praktischste Mittel um die eigene Ernte oder andere große Mengen Lebensmittel haltbar zu machen.
Gefriertruhen gab es noch nicht und alles direkt aufessen war meist auch keine Option. Man aß mit den Jahreszeiten mit und wollte man im Winter Früchte oder Gemüse essen, dann musste man sie vorher konserviert haben.
Heutzutage ist wecken aus der Mode geraten, auch weil man viel zeitsparender alles im Supermarkt um die Ecke kaufen kann. Das ist unglaublich praktisch, aber man verliert sehr leicht den Überblick darüber, was man eigentlich genau isst.
Wenn man einmal weiß, wie wecken genau funktioniert und man sich mit der Technik vertraut gemacht hat, dann kann man es nach seinen eigenen individuellen Vorlieben anpassen, genauso, wie man es selber am liebsten mag.
Beim wecken geht es darum, dass man kochen kann wenn man Zeit und Lust dazu hat, um dann, wenn man nicht so viel Zeit hat, immer selbstgemachte Lebensmittel im Haus hat.

Auf diesem Blog werde ich dem Einwecken von Lebensmitteln einen moderneren Touch geben.
Es geht nicht mehr um das Einwecken von kiloweise Karotten oder Bohnen, sondern um das leckere Pastasaucen Rezept der Freundin, das Ratatouille der Mutter oder das Apfelmus ohne Zucker.
Alles Rezepte, von denen man gut mit einem Mal mehr machen kann um einen Teil direkt zu essen und einen Teil einzuwecken.
Wecken ist auch eine praktische Alternative zum einfrieren. Man braucht die Lebensmittel nicht erst aufzutauen, sondern kann sie direkt gebrauchen. Dies ist praktisch, wenn man z.B. morgens noch nicht weiß was man abends essen wird oder sich spontan Besuch ankündigt.

Es geht nicht darum sich nur noch ausschließlich von geweckten Lebensmitteln zu ernähren, sondern eine ausgeglichene Ernährung anzustreben, bei der man sich wieder etwas bewusster von ist, was man isst.

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