Dit weekend stond ik met mijn bakfiets en allemaal lekkere ingemaakte dingen bij "de apestaart", een heel mooie winkel met allerlei vintage en interieur artikelen. Als onderdeel van "Kunst kijken op het Hogeland", een kunstroute door Enschede waarbij ateliers en andere locaties bezocht konden worden.
Het was een erg fijne dag en er was veel animo voor de inmaak workshops :)
Voor meer foto's bekijk de hele artikel.
-----------
Dieses Wochenende stand ich mit meinem "Bakfiets" und allerlei leckeren eingemachten und eingekochten Dingen bei "de apestaart", einem echt schönen Laden für Vintageprodukte und Möbel. Wir machten mit bei "Kunst kijken op het Hogeland", einer Kunstroute durch Enschede, wobei man sich verschiedene Ateliers und Orte anschauen konnte. Es war echt ein toller Tag und es gab viele Interessenten für die Einkoch-Workshops :)
Für mehr Fotos schau dir den ganzen Artikel an.
Dienstag, 2. Juni 2015
Dienstag, 26. Mai 2015
Hoezo wecken? - Warum wecken?
Je vraagt je misschien af hoezo je tegenwoordig zou
moeten beginnen met wecken, een techniek, die heel ouderwets lijkt.
Lees dit artikel en kom meer te weten over wecken.
----------------------------------
Du hast dich
schon mal gefragt, warum du jetzt anfangen solltest zu lernen wie man
Lebensmittel einweckt? Mit einer Technik, die so altmodisch klingt?
Lies diesen Artikel und erfahre mehr übers wecken.
Lies diesen Artikel und erfahre mehr übers wecken.
Montag, 25. Mai 2015
Oude Weckglazen - Alte Weckgläser
Dit weekend mocht ik een kijkje nemen in de kleine, maar wel heel bijzondere kelder van het "Ruller Haus", een cultureele ontmoetingsplek in Wallenhorst, Duitsland. Ze hadden de hele kelder nog volstaan met oude, deels nooit geopende Weckglazen met verschillende inhoud.
Soms kon je nog goed herkennen wat er ooit ingekookt werd, soms was het meer gokken :)
Geschat wordt, dat deze glazen waarschijnlijk ouder zijn dan 60 jaar.
De rubberen ringen zijn door de jaren heen uitgehard en vastgeplakt aan het glas. Al zou je het willen, deze glazen kun je waarschijnlijk nooit meer openen.
Soms kon je nog goed herkennen wat er ooit ingekookt werd, soms was het meer gokken :)
Geschat wordt, dat deze glazen waarschijnlijk ouder zijn dan 60 jaar.
De rubberen ringen zijn door de jaren heen uitgehard en vastgeplakt aan het glas. Al zou je het willen, deze glazen kun je waarschijnlijk nooit meer openen.
Dienstag, 19. Mai 2015
Tweede editie "Back to Basics" inmaak workshop.
Afgelopen zaterdag vond de tweede "Back to Basics" inmaak cursus plaats. Met zes deelnemers was het een heel fijne en gezellige dag. We begonnen met een kopje thee, zelfgemaakt brood, jam, augurkjes en wat theorie. Later hebben we dan frambozen jam gekookt , appelmoes en pastasaus gemaakt en deze later ingeweckt/ingekookt.
Yvette van Vettt.nl deed ook mee en heeft HIER een heel fijn stukje over de dag geschreven.
Meer foto's van de dag vind je ook hieronder.
De nieuwe data voor cursussen in Juni zijn bekend: 06.06 & 13.06. Aanmelden kan per direct.
Kijk hierboven voor meer informatie.
Yvette van Vettt.nl deed ook mee en heeft HIER een heel fijn stukje over de dag geschreven.
Meer foto's van de dag vind je ook hieronder.
De nieuwe data voor cursussen in Juni zijn bekend: 06.06 & 13.06. Aanmelden kan per direct.
Kijk hierboven voor meer informatie.
Ratatouille - heel eenvoudig zelf gemaakt!
Maak heel eenvoudig je eigen Ratatouille!
Erg lekker bij pasta of couscous. Als hoofdgerecht of als bijgerecht bijvoorbeeld bij lamsvlees.
Hieronder vind je het recept om het zelf te gaan maken.
Erg lekker bij pasta of couscous. Als hoofdgerecht of als bijgerecht bijvoorbeeld bij lamsvlees.
Hieronder vind je het recept om het zelf te gaan maken.
Dienstag, 12. Mai 2015
De eerste "Back to Basics" workshop!
Dit weekend was het zover: De eerste "Back to Basics" workshop vond plaats!
Je kon leren hoe makkelijk het is om je eigen frambozen jam te maken en hoe appelmoes en pastasaus houdbaar gemaakt kunnen worden door ze te wecken.
Kijk hieronder voor meer foto's, het was een heel gezellige dag!
Je kon leren hoe makkelijk het is om je eigen frambozen jam te maken en hoe appelmoes en pastasaus houdbaar gemaakt kunnen worden door ze te wecken.
Kijk hieronder voor meer foto's, het was een heel gezellige dag!
Local Sunday Market op 3 mei
Wat was het een leuke dag!
Heel veel bezoekers en nieuwe
deelnemers voor de Back to Basics workshops :)
De sfeer was weer heel fijn, helaas heb ik zelf niet zoveel
tijd gehad om rond te kijken.
Lees HIER ook een leuk bericht van Iris van ikbenirisniet
over de markt.
Later kreeg ik nog een foto gestuurd van een van de lampjes
die een nieuw thuis heeft gevonden!
Freitag, 24. April 2015
Pastasaus zelf maken en inkoken
Heerlijke pastasaus, heel eenvoudig zelf gemaakt. Door de saus
ernaar in te wekken/in te koken blijft deze maanden lang goed en heb je altijd zelfgemaakte pastasaus in huis.
Kijk hieronder voor het recept!
Kijk hieronder voor het recept!
Labels:
class,
dinner,
DIY,
Food,
new project,
new stuff,
pasta,
recipe,
vegetables,
weck
Sonntag, 12. April 2015
Crunchy Muesli
Maak heel eenvoudig je eigen crunchy muesli. Super lekker als ontbijt met
yoghurt en wat fruit.
Zie hieronder voor het recept!
Zie hieronder voor het recept!
Donnerstag, 2. April 2015
Back to Basics kook en inmaak workshops
Meld je nu aan voor onze nieuwe "Back to Basics"
kookworkshops in mei:
Zaterdag 09.05.2015 / 13:00 tot ca. 17:00
en
Zaterdag 16.05.2015 / 13:00 tot ca. 17:00
Voor verdere Info kijk boven op deze Blog.
Abonnieren
Posts (Atom)