Dienstag, 19. Mai 2015

Ratatouille - heel eenvoudig zelf gemaakt!

Maak heel eenvoudig je eigen Ratatouille! 
Erg lekker bij pasta of couscous. Als hoofdgerecht of als bijgerecht bijvoorbeeld bij lamsvlees.
Hieronder vind je het recept om het zelf te gaan maken. 






Ingrediënten:
1 Aubergine
2 Courgettes
4 Paprika's (verschillende kleuren)
6 grote tomaten
1-2 uien
4-6 tenen knoflook
100ml olijfolie
zout, peper, oregano, tijm en komijn 

Snij de groente in niet te kleine stukjes (als de stukjes te klein zijn, krijg je een dikke brei  en herken je de groente soorten niet meer). Fruit de stukjes ui in een grote pan in de olijfolie aan totdat ze glazig worden, voeg dan de aubergine toe en laat deze zacht worden.
Als de aubergine dreigt aan te branden, voeg ietsjes meer olijfolie toe.
Voeg hiernaar de rest van de groente en de knoflook toe. Breng aan de kook, totdat alle groente stukjes gaar zijn. Breng het geheel op smaak met de kruiden. Laat ietsjes inkoken, zodat de consistentie een beetje dikker wordt.
Serveer direct of vul in gesteriliseerde glazen WECK potten en kook 1 uur op 100 graden in. 




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen