Montag, 2. Mai 2016

Cake wecken - Kuchen wecken


Wist je, dat je zelfs cake kunt wecken? En dat het een fantastisch idee is om altijd een lekker handgemaakt cadeau in huis te hebben? Hij blijft in het glas minstens een half jaar houdbaar.
Lees hieronder hoe het precies werkt en wat voor recepten je het beste kunt gebruiken!
-----------------------------
Wusstest du, dass man sogar Kuchen wecken kann? Und das es eine super Idee ist um immer ein leckeres, handgemachtes Geschenk im Haus zu haben? Im Glas bleibt er mindestens ein halbes Jahr gut.
Lies hier wie es genau funktioniert und welche Rezepte du am besten verwenden kannst!







Als basisrecept voor het deeg gebruikt je het makkelijkst een roerdeeg recept:
-
200g margarine of boter
250g suiker
4 eieren
1 zak vanillesuiker
500g bloem
1 zak bakpoeder
125ml melk
-
Meng de suiker, eieren,  boter en vanillesuiker in een grote kom met een mixer door mekaar. Voeg dan de bloem bij en meng voordat je alles door mekaar mengt het bakpoeder door de bloem. Begin dan langzaam alles door mekaar te mengen en voeg daarbij de melk toe. De consistentie van de deeg is goed, als hij langzaam en zwaar van een lepel valt.
Je kunt naar wens verdere ingrediënten toevoegen,   bijvoorbeeld rozijnen, stukjes appel of noten.
Het deeg is voldoende voor 6 halve liter stort glazen. Het is belangrijk, dat je als glazen de stortglazen gebruikt, anders krijg je de cake later niet meer uit het glas en kan de cake niet goed rijzen tijdens het bakken.
Bereid 6 gesteriliseerde WECK stortglazen voor en smeer ze tot 3/4 met margarine in. Strooi ze uit met paneermeel of amandelschaafsel. Vul elk glas tot de helft met deeg. Bak zonder de deksel erop op 180 graden in de oven in ca. 30 minuten totdat de cake klaar is. Prik tussendoor af en toe met een prikker in de cake. Als er nog deeg aan blijft plakken is de cake nog niet klaar.
Haal ze op tijd uit de oven en laat ietsjes afkoelen. Cake die boven de rand van het glas kijkt snij je glad af. Steriliseer ook de glazen deksels en de ringen en sluit de cake glazen ermee.
Het is belangrijk om er zeker van te zijn, dat de randen van de glazen heel schoon zijn en niet vettig. Anders ontstaat er geen vacuüm en blijven je glazen niet dicht.
Maak de glazen af met ringen, deksels en klemmetjes.
Zet de glazen in de WECK ketel op het rooster (of een ander grote pan met een theedoek op de bodem van de pan) en vul alleen tot de helft van de hoogte van de glazen met water (anders gaan ze "dansen").
Cake in WECKglazen kun je dus ook niet in meerdere lagen inkoken zoals andere producten!
Kook de glazen 30 minuten op 100 graden in.

-------------

Als Basisrezept für den Teig nimmst du am Besten einen einfachen Rührteig:
-
200g Margarine oder Butter
250g Zucker
4 Eier
1 Päckchen Vanillezucker
500g Mehl
1 Päckchen Backpulver
125ml Milch
-
Gebe Zucker, Eier, Butter und Vanillezucker in einer großen Schüssel zusammen und mixe alles zu einer schaumigen Masse. Füge dann das Mehl mit dem Backpulver hinzu. Mixe weiter und gieße dabei die Milch zu dem Teig. Die Konsistenz des Teiges ist gut, wenn du einen Löffel nimmst, damit im Teig rührst und der Teig schwer vom Löffel fällt.
Nach Wunsch kannst du jetzt weitere Zutaten hinzufügen, z.B. Rosinen, Apfelstücke oder Nüsse.
Der Teig ist ausreichend für 6 halbe Liter Sturzgläser. Es ist wichtig, dass du hierfür Sturzgläser benutzt, da du den Kuchen ansonsten nicht mehr aus dem Glas bekommen wirst und der Teig nicht vernünftig aufgehen wird.
Bereite 6 sterilisierte WECK Sturzgläser vor und schmiere diese bis 1/4 unterm Rand mit Margarine ein. Streue die Gläser dann von innen mit Paniermehl oder Mandelblättchen aus. Befülle jedes Glas bis zur Hälfte mit Teig. Backe die Gläser im vorgwärmten Ofen bei 180 Grad ca. 30 Minuten, bis die Kuchen fertig sind. Stich zwischendurch mit einem Holzspießchen in den Kuchen. Wenn noch Krümel hängen bleiben, dann ist der Kuchen noch nicht fertig.
Hol die Kuchen, wenn sie fertig sind, aus dem Ofen und lass sie etwas abkühlen. Kuchen der über dem Rand eines Glases hinausguckt, kannst du glatt abschneiden. Es ist sehr wichtig, dass du sicherstellst, dass die Ränder der Gläser sauber und nicht fettig sind. Ansonsten können die Ringe auf den Gläsern kein Vakuum fassen und die Deckel bleiben lose drauf liegen. Befestige dann die Ringe und Deckel mit den Klemmen auf den Gläser.
Stelle die Gläser in einenWECKtopf  mit Gitter auf dem Boden (oder einen anderen großen Topf mit einem Gechirrtuch auf dem Topfboden) und fülle den Topf bis zur Hälfte mit Wasser. Nur bis zur Hälfte, da die Gläser ansonsten anfangen zu "tanzen". Kuchengläser kann man beim Einkochen auch nicht stapeln!
Koche die Gläser 30 Minuten bei 100 Grad ein.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen